F64 a pornit o mică campanie de oferte speciale pentru filtrele KentFaith. Dar ce înseamnă KentFaith?

Kent Faith International Ltd este un producător din China de echipamente foto, de la genți, fel și fel de filtre, blițuri TTL, inele adaptoare, ustensile pentru curățarea echipamentelor foto-video, accesorii blițuri, și altele.

Am încercat să aflu ceva mai mult, dar se pare că cei din conducerea firmei nu sunt interesați să știe lumea prea multe despre ei. Pe site-ul oficial, informațiile cu privire la istoria firmei sunt extrem de puține. Mai bine zis, dacă este să mă refer strict la istorie, nu găsești nici o informație.

De regulă sunt foarte atent atunci când trebuie să îmi cumpăr un filtru foto. Nu de alta, dar sunt adeptul folosirii filtrelor de calitate, asta chiar dacă nu mă dau banii afară din casă.

Cum am ajuns la KentFaith (sau K&F Concept)? Prin intermediul unei oferte foarte speciale a celor de la F64. Și nevoia mea de un filtru de polarizare circulară pentru un obiectiv luminos. Pur și simplu m-am lăsat păcălit de vreme și am zis să ies la sfârșitul de săptămână afară din casă și să vânez mașini vechi pentru a le poza la diafragmă maximă, o pasiunea de-a mea, asta cu mașinile, de pe vremea când abia mergeam pe picioare. M-am gândit la un filtru ND, dar în cele din urmă am început să caut unul de polarizare, mai versatil, după părerea mea.

Să dai 30 de lei pe un filtru de polarizare circulară de 49mm este un chilipir, pentru cunoscători. Am zis să mă risc. Mai ales că nu am de gând să las filtrul să moară pe obiectiv…

Surpriza cea mare a venit în momentul în care am ridicat filtrul de la bancul de probă. Mă așteptam la un ambalaj banal. În schimb m-am trezit în față cu o cutie de un negru mat, foarte șic. Înăuntru, o cutie de un alb mat în care am găsit filtrul foarte bine protejat. Asta da surpriză.

Din păcate, în momentul în care scriu aceste rânduri, soarele refuză să își arate fața. Așadar va trebui să mă mulțumesc cu ce am.

Analizând fotografiile făcute cu ocazia plimbării de câteva ore prin București și având în vedere că am folosit filtrul montat peste un altul, UV, calitatea acestora, din punct de vedere optic, este ok. La prima vedere. La o a doua examinare, mai amănunțită și folosind „lupa”, calitatea scade spre colțuri. Nu zic nu, o fi de vină și obiectivul, un 50mm 1.8 STM la care se adaugă diafragma deschisă la un 2,2 – 2,5. Cum nu sunt o împătimit al pixelilor, rezultatul mi-a plăcut.

Pentru cei care cred că un filtru de polarizare elimină toate reflexiile: nu este chiar așa.

Te poate salva însă dacă vrei să fotografiezi din fața unei vitrine:

IMG_0365 IMG_0366 IMG_0364

Urmează câteva exemple de cum funcționează polarizarea pe autovehicule. Deh, pasiunea mea…

Referitor la imaginile de mai sus, acolo unde lumina se reflectă de parbriz este cu polarizarea „oprită”, unde se vede prin parbriz, aceasta este „pornită”.

Faptul că nu se poate îndepărta tot ce înseamnă reflexie, se poate vedea din exemplele de mai jos.

În unele cazuri trebuie să alegi ce reflexie o vrei dispărută. Cum se poate observa în imaginea de mai jos, am avut de ales între reflexia de pe parbriz și cea de pe geamurile laterale. Am ales parbrizul…

IMG_0382 - Automotive 08

Firește, se poate „lucra” liniștit și cu filtrul de polarizare și fără a fi nevoie de eliminarea reflexiilor.

IMG_0386 IMG_0380 IMG_0378 IMG_0375 IMG_0394

Concluzie:
K&F Concept polarizare circulară este un filtru aș pune destul de decent. În privința polarizării își face treaba cum trebuie. Cât privește calitatea optică, aceasta nu este poate similară cu cea a cremei cremei filtrelor. Pot spune însă cu mâna pe inimă că își merită prețul plătit. Cum bine se știe, cine vrea calitate superioară, trebuie să se dispenseze de o sumă de bani corespunzătoare. Nu există calitate superioară la prețuri de nimic. Apropo prețuri, chiar dacă nu își are rostul aici, o carte care merită citită: Gomora, cealaltă mafie a Italiei, de Roberto Saviano. Aflați lucruri interesante despre produse, bani, producție, livrare ș.a.m.d.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.