Scurt. Nu de alta, dar am atâtea pe cap… și am rămas în urmă cu articole despre alte teste, plus că vreau să mai scriu și „câteva” rânduri despre un bliț ieftin, dar forțos… Dacă știți pe cineva care vinde timp, mă anunțați și pe mine?Dar să nu mai bat câmpii pe căldura de afară și să spun povestea mea. A fost odată ca niciodată un utilizator destul de fericit cu imprimanta lui. Până într-o zi când vrăjitoarea cea rea și-a băgat mătura în cartușul de cerneală. Probabil a vrut să își facă mătura de culoare neagră, să nu o mai vadă așa de ușor vânătorii de babe cloanțe cotoroanțe. Cert este că de-a lungul timpului, cerneala s-a uscat de atâta neutilizare (cost neglijență 100 lei), a doua oară imprimanta nu a vrut să printeze nici cu miliția pe o hârtie foto de felul ei cinstită. Nu am mai întâlnit așa ceva: dai comanda de print, capul imprimantei se plimbă mai ceva va Vodă prin lobodă (adică normal, cum ar fi trebuit să funcționeze un cap de printare atunci când îi comanzi un print pe hârtie foto la rezoluție maximă), hârtia însă iese mai albă ca Albă ca Zăpada! Spre constatarea organelor de cercetare, bag hârtie normală de copiator normal, se imprimă. Am băgat acțiune judecătorească inculpând hârtia și am lăsat totul în seama timpului… La câteva zile vine copchilul și dă o comandă de print pentru nu știu ce mama șui de curs pentru facultate. Surpriză: iese prima pagina ok, apoi la a două, începe să dispară cerneala… Cartuș gol. Bei, ești prost? Bei, ești nebun? Mă urc în mașina timpului… numai ca să constat că numărul de pagini nu iese la socotoială. Adicălea mai trebuia să existe cerneală în rezervor. Iar de uscat, este de neimaginat. Altă sută de lei? Ca să îmi ajungă fix o lună, la un volum de printare de câteva pagini? No, am lichidat imprimanta. Gata!

Da ce, crezi că te poți relaxa și tu cu copil la facultate și fără imprimantă în casă? Povești de groază, parol! Așadar, îmi muncesc mintea cu „ce-i de făcut”. Mă dau pe net. Îmi zic să îmi iau un mic multifuncțional laser. Vorba ceia: laser, tată! Mă dezumflu repede când fac un mic calcul cu costul de achiziție și costul unui cartuș de toner, original și nu numai. Mă uit apoi după imprimante cu rezervoare de motorină, eh, cerneală. Nu ies la preț. Așadar trimit copilul la centrul de copiere. Toate bune și frumoase, dar până acum nu am găsit în zonă un astfel de centru deschis non în stop, eh, print and go, pardon, program 24 de ore din 24.

Așa că mă mai gândesc încă o dată. Rezultatul, trebuie musai un all in one cu cerneală la bidon. Numai că la vremea când căutai, erau scumpe.

Cu răbdare și tutun… am primit o ofertă de nerefuzat pentru un Canon Pixma G3400. Înainte de asta însă, am dat o tură la F64 din Unirii 45, înarmat cu un card de memorie cu ceva poze de test și hârtie foto care a dat chix pe imprimanta mea veche (cu jet de cerneală). Pentru comparație, am printat și pe o imprimantă de la concurență. Așa, să văd diferențele. Culmea, poza printată pe Canon este mai echilibrată. Din punct de vedere al calității printării, cea de la concurență iese un pic în față. Vorbim de diferențe de borcane, câștigă cea cu mai multe rezervoare (cu mai multe culori). Apoi te uiți și la preț. Imprimanta care printează mai bine costă dublu cât cea de la Canon. Și oricum, diferența de calitate este destul de mică. Trebuie să ai ochiul format să îți dai seama.

Mai jos testul propriu-zis.

SCAN-New039 - Canon
Canon

SCAN-New040 Epson
Epson

S-au folosit setări standard și același tip de hârtie.

Din scurtele teste efectuate:
– se printează mai bine din aplicația proprie decât din Photoshop, chestie valabilă pentru toate imprimantele.
– la tipul de hârtie folosit (lucios, mat), imprimanta printează cu contrast un pic mai redus și culori mai puțin saturate față de imaginea pe care o vezi pe ecran (ecran calibrat, firește).

IMG_20160702_0001
Fotografie originală, fără setări specifice pentru imprimare.

IMG_20160702_0002
Fotografie „corectată”, cu destinația de printare.

– cele mai bune rezultate se obține pe hârtie mai calitativă, de cel puțin 200gr. Am observat că pe hârtie mai subțire se pot observa, la o evaluare mai atentă, locul în care este apucată și împinsă hârtia.
– nu am putut constata diferențe notabile între printarea standard și cea best. Mă refer la calitatea de printare. S-ar putea să existe diferențe la anumite nuanțe sau anumite zone mai delicate, dar nu am putut observa nimic cu ochiul liber.
– scanați din programul dedicat, la rezoluție maximă. În caz contrar rezultatul este puțin spus dezamăgitor. Așadar, G3400 nu excelează la calitatea scanării și implicit nici în privința calității copierii.

Funcțiile Wi-Fi oferite sunt excelente, pentru cine știe să le folosească. Cum sunt de școală veche, îmi place să folosesc imprimanta și scanerul în mod clasic, adică conectate prin cablul USB. Cu toate acestea, pentru că nu voi fi singurul care va folosi imprimanta în gospodărie, am zis că trebuie să fac o repetiție generală. Așadar, am ales cea mai simplă metodă: Acces Point Mode. Fără prea mari bătăi de cap. Mă rog, au fost, dar foarte mărunte. Pentru început, setezi imprimanta pentru acest mod: ții butonul Wi-Fi apăsat până când LED-ul de ON se aprinde intermitent. După care se apasă următoarele butoane, exact în această ordine: Black, Color, Wi-Fi. Imprimanta este setată în modul Acces Point după ce LED-ul de ON rămâne aprins (nu mai clipește). Se poate verifica foarte ușor dacă imprimanta este în acest mod prin activarea Wi-Fi de pe un dispozitiv adecvat (în cazul meu un 2 în 1). Imprimanta va apare în lista dispozitivelor detectate.

După care va trebui să instalezi softul dedicat necesar. O poți face foarte bine descărcând tot pachetul de drivere și software de pe pagina producătorului. Odată inițiată instalarea, va trebui să comutați între router-ul wireless și imprimantă (pentru detectare). Dacă ești atent la ceea ce se cere pe ecran, nu este deloc greu, instalarea și setarea imprimantei fiind chiar o joacă de copil. Se poate folosi inclusiv scanerul. Pentru mai multe informații consultați pagina producătorului.

Concluzie
Canon Pixma G3400 este o imprimantă decentă, pentru nepretențioși. Consumul de cerneală? Nu se pune problema. Datorită sistemului CISS, adio probleme de genul, vai, cerneala, bla bla bla… La cât costă un set de cerneală (cca. 124 de lei toate cele 4 sticluțe), cui îi mai pasă de consum? Producătorul afirmă că se pot imprima 6000 de pagini cu cerneala neagră și 7000 de pagini cu cernelurile color. Luând în calcul chiar jumătate din cele afirmate, tot este ceva!
Funcțiile Wi-Fi oferite de G3400 sunt de mare ajutor dacă vrei să printezi de oriunde din casă, fără cablu, fără bătăi de cap. Pentru mai multe detalii este nevoie să citiți manualul.
Ai nevoie rapid de un „xerox”? Sau să scanezi un document rapid? Nu mai trebuie să ieși din casă până la cel mai apropiat centru de copiere.

Reclame

5 gânduri despre &8222;Scurt review Canon Pixma G3400&8221;

 1. Salut,

  Sunt curios daca la aceasta data mai esti multumit de G3400. Dupa mesajul de inkpad full trebuie trimisa la reparat la reprezentanta CANON din Bucuresti, deoarece chiar daca ii cureti inkpadul eroarea ramane in eprom iar programul de resetare nu prea exista pe la cei ce repara imprimante. Eu am cumparat cu 60 de lei programul de la un filipinez pe e-bay insa functioneaza doar 10 zile. Am reusit sa bag programul pe un sistem de operare virtual si am inghetat timpul asa ca pot sa-l folosesc pe termen nelimitat. Cerneala se usuca la fel de repede si se infunda capetele daca pleci in concediu vreo 2 saptamani. Dupa ce l-eam desfundat de vreo 3 ori calitatea imprimarii a scazut drastic si scoate pete de cerneala.
  Concluzia mea este ca aceasta imprimanta e buna daca o folosesti frecvent, asta insemnand cel putin o data zilnic si ai o alta de rezerva pana cei de la Canon vor curata inkpadul (asta se intampla anual).

  Apreciază

  • Salut,
   Mulțumesc de comentariu.
   Până acum nu am avut probleme majore cu imprimanta.
   Au trecut mai multe săptămâni între imprimări, am avut ceva probleme cu înfundarea pe o singură culoare, aleator, nu neapărat după o lungă perioadă de repaus, s-a rezolvat însă simplu prin curățare intensă. Care consumă cerneală, nu glumă. Dar, după un timp oarecare, am întrerupt procesul (cam neortodox), am scos imprimanta din priză, am așteptat să se descarce de curentul electric (am ținut și butonul de on/off apăsat cam 30 de secunde) și totul a fost ok.
   În rest, în afară de probleme cu hârtia 10×15 de la Kodak, care este ușor îndoită „invers”, agățând capul de imprimare, nu am avut probleme. Cerneală originală (este ieftină) și hârtie de calitate (Canon, HP, Epson) garantează o funcționare îndelungată.
   Uscarea cernelii intervine la toate imprimantele cu jet de cerneală, mai devreme sau mai târziu.
   Am aflat și eu de problema cu inkpad… Trebuie luată în calcul.
   Dar la cât costă, inclusiv cerneala, pentru printuri nepretențioase, este ok.

   Apreciază

  • Salut Alex!
   Mulțumesc de vizită.
   Folosesc imprimanta de ceva vreme. Nu printez „ca apucatul”, dar când o fac, printez peste 60-70 de fotografii. Nu mi s-a stricat nimic până acum. Singurele neplăceri avute este când mi se mai înfundă duzele, ca să zic așa. Atunci îi dau o curățare în profunzime. Iar dacă mi se pare că mă lasă fără cerneală, o scot brutal din priză, aștept să se descarce de energie, eventual ținând butonul de on apăsat cam 30 de secunde și gata. Știu, nu este „ortodox”, dar până acum a funcționat.
   Cu prietenie,
   Sorin

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.