Încotro?

Fotografia care m-a făcut să îmi pun întrebarea de mai sus este aceasta:

3p0c2060

La care se adaugă oboseala. Oboseala de a testa echipament, faptul că, în ciuda a ceea ce ar crede unii sau alții, nu îmi aduce nici un beneficiu în afară de plăcerea personală de a scrie despre aparatura foto testată. Nu am câștigat de pe urma articolelor mele decât puțin (raportat la timpul investit în articole și raportat la numărul de articole scrise în cei câțiva ani de când o fac) și aleatoriu. Nu am scris pentru vizualizări sau faimă. Sau trafic… Îi las pe alții să o facă pentru așa ceva.

Uitându-mă la fotografia de mai sus, mă întreb… cine poartă „răspunderea” pentru imortalizarea peisajului? Nu că ar fi o operă de artă… Cine mă cunoaște știe că nu mă consider și nu m-am considerat niciodată un artist, profesor, lector (SIC! – prietenul știe de ce, chiar dacă acum nu mai este printre noi) etc. Firește, pentru a face o astfel de fotografie ai nevoie de un aparat. La momentul acela am avut la mine, spre testare, un Sigma 24mm 1.4 și un Canon 5D Mark III. Credeți că dacă aș fi avut alt aparat și alt obiectiv fotografia ar fi fost alta? În afară de câmpul de vedere și zgomotul de imagine, nu cred. Și uite așa mi-am zis că a venit timpul să las naibii testele de aparatură și să mă dedic unei practici mai practice. Una la care să fiu propriul meu stăpân, să nu mai depind de aparatură, de perioade de timp, de termene de predare etc. și așa mai departe.

M-am gândit că a venit vremea să mă ocup, să mă preocup de fotografie. La asta a contribuit și cartea scrisă de Susan Sontag, „Despre fotografie”, pe care o parcurg acum.

După cum bine se știe, există un număr greu de stabilit de școli de fotografie, cu fel și fel de profesori, rectori, guru, mari șefi de trib. Și există acei discipoli care, dat fiind faptul că nu au de ce să se atașeze în viață, îi adoră sau îi dușmănește. Acum nu care cumva să creadă cineva că vreau și eu o felie din această plăcintă. Cum nu am urmărit faima, like-uri, vizualizări etc. nu urmăresc nici apariția discipolilor.

Așadar, momentan, poate cu mici excepții, adio teste.

Dacă cineva dorește un sfat, o părere, un ajutor, adresa mea de mail este fotovoicu@gmail.com

Numai bine și lumină blândă.

Reclame

Un gând despre &8222;Încotro?&8221;

  1. Păcat,îmi plăceau enorm cronicile dvs de aparatură.După ce am citit una, m-am decis să cumpăr o bijuterie-Panasonic Lumix LX5- de care mă bucur și acum, după ce am trecut și prin mania full -frame.E adevărat,netul este plin de review-uri dar îmi plăcea stilul dvs.
    Pe de altă parte, nu pot să nu salut decizia de a vă concentra pe fotografie,care poate aduce cu totul alt tip de satisfacții-sau frustrări: cea de a publica fotografii care nu atrag atenția aproape nimănui…știți cum e, mai ales cînd vezi puzderie de like-uri , date pentru banalități:)…
    Poate că v-a dezamăgit și puținătatea comentariilor de pe blogul dvs.Oricum,regret hotărîrea dvs.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.