Sigma a anunțat acum câteva zile apariția unui nou obiectiv, printre alte două: Sigma 100-400mm F5-6,3 DG OS HSM | Contemporary.

sigma-100-400mm-f5-63-dg-os-hsm-contemporary-01

Am avut ocazia să testez un frate mai mare, Sigma 150-600mm F/5-6.3 DG OS HSM C. De care am fost pur și simplu încântat, în ciuda faptului că fug de obiectivele mari și grele.

Apariția unui 100-400 de la Sigma m-a încântat peste poate. Mai ales că este mai mic și mai ușor. Chiar dacă este mai „scurt”. Pare o opțiune foarte bună și îmi face cu ochiul din ce în ce mai tare. Este pur și simplu fratele mai mic al lui 150-600, din toate punctele de vedere. Sper să aibă și aceleași performanțe optice.

Îmi făcusem ceva planuri acum când s-a încălzit vremea. Din păcate, pentru a nu știu câta oară, aceste planuri au fost zădărnicite de „providență”. De când cu anunțul celor de la Sigma am căutat un echivalent. Așa am dat peste… Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM. Mai luminos, mai ambițios, mai… exclusivist. Am întrebat prietenii de la cel mai mare magazin foto din România. Din păcate, nu există posibilitatea testării în afara magazinului. Iar testarea în magazin nu mă încântă.

Aici intervine partea pe care nu o pot înțelege (un fel de a spune). De înțeles înțeleg, ce nu înțeleg este neînțelegerea unui „review” încrucișat. De parcă cei cu care vorbesc nu sunt și ei fotografi (da, chiar sunt). Acum stau și îmi imaginez cum ar fi fost să pot scrie câteva cuvinte în urma unui test cu monstrul de la Canon în așteptarea challenger-ului de la Sigma. Ce mai „meci”. Pe de o parte un greu al L-urilor, în celălalt colț un nou venit despre care acum, când scriu aceste rânduri, nu știe nimeni mai nimic, decât CV-ul:

# Construcție optică: 21 de elemente în 15 grupuri
# Unghi de cuprindere: 24,4º-6,2º
# Număr lamele diafragmă: 9 (lamele rotunjite)
# Diafragmă maximă: f/5 – f/6,3
# Diafragma minimă: f/22
# Distanța minimă de focalizare: 160cm
# Raport de mărire: 1:3,8
# Diametru filtru: 67mm
# Dimensiuni: 86,4mm diametru, 182,3mm lungime (dimensiuni puțin mai mari față de un Canon 70-200 f/4 L, cu Sigma „strâns”, lucru important pentru transportul obiectivului în bagaj)
# Greutate: 1160g
# Montură Canon, Nikon, Sigma

Printre caracteristicile cele mai interesante aș enumera stabilizarea, corpul compact în poziția „strâns”, mecanism de zoom bazat pe împinge și trage (firește pe lângă inelul de zoom), posibilitatea de a fotografia obiecte mai mici (nu este un macro, să fim înțeleși), motor de focalizare HSM, limitator de focalizare, specificații ce pot fi schimbate cu ajutorul Sigma USB Dock, 4 elemente optice de tip SLD (Special Low Dispersion), montură cu garnitură de cauciuc pentru împiedicarea pătrunderii prafului sau a picăturilor de apă în aparatul foto (NU este însă un obiectiv rezistent la stropi și praf!), posibilitatea de a interveni oricând manual asupra focalizării.

sigma-100-400mm-f5-63-dg-os-hsm-contemporary-02

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.